Er du borger med sindslidelse eller pårørende?

Kom trygt videre med Åben Dialog.

Åben Dialog et et integreret forløb, der samler den professionelle og private indsats omkring dig, så du nemmere kommer videre - med det, der giver mening.

Læs mere om Åben Dialog for borgere

Hvad er Åben Dialog?

Åben Dialog samler vigtige fagpersoner, vigtige personer fra dit privatliv og dig til et møde – du bestemmer, hvem der skal inviteres. Her taler I sammen om de ting, der optager dig lige nu – du bestemmer, hvad I skal tale om.

I fællesskab laver I én samlet plan for dig. En plan, som både fagpersoner og dine nære støtter op om.

Åben Dialog er et integreret forløb, der samler den professionelle og private indsats omkring dig, så du nemmere kommer videre – med det, der giver mening.

Hvorfor virker Åben Dialog?

Tidligere har en del borgere følt, at læger, psykiatri og Jobcenter lagde forskellige planer med forskellige mål, og at man skulle fortælle sin historie mange gange til mange forskellige personer. Det kan være svært for mennesker, der kæmper med at blive raske.

Med Åben Dialog samles både fagfolk og dit private netværk om én fælles plan, som er skræddersyet til lige netop dig. Og det gør det meget nemmere for dig at nå dine mål.

Lyder Åben Dialog som noget for dig? Tag fat i din kontaktperson eller sagsbehandler, og han/hun guider dig videre. 

 

Åben Dialog er en særlig måde at holde møder på.

På møderne inviteres alle relevante personer omkring dig – både professionelle og private. Og du bestemmer hvem.

Det kan være din sagsbehandler fra Jobcenter, din psykolog, din støtteperson og andre fagfolk. Samtidig kan du invitere de personer, der er tæt på dig privat. Det kan være din kæreste, ægtefælle, mor, far, børn, venner, kolleger osv. Når alle er samlet, kan I i fællesskab tale om din situation og lægge en plan, som alle hjælper dig med at nå.

Møderne har en særlig tone. En netværksmødeleder sørger for, at alle bliver hørt, og for at mødet handler om de emner, du gerne vil have hjælp til. Mødeformen kan virke lidt anderledes den første gang, fordi man kun taler, når man har ordet, og fordi der er plads til bare at lytte.

Hvad kommer der ud af mødet?

På mødet får alle en fælles idé om dit forløb. Mål og aftaler skrives ned i et mødereferat, som alle deltagere modtager. Og forpligter sig til.

Hvad skal DU gøre?

Sammen med din kontaktperson finder du ud af, hvem der skal med til mødet, og du kan tænke over, hvad du gerne vil tale om.

Mødet tager udgangspunkt i, hvad der er vigtigt for dig lige nu. For eksempel: Skal du tilbage på arbejdsmarked eller i uddannelse? Skal din medicin justeres lidt endnu? Hvordan klarer du din hverdag? Er der noget, du behøver støtte til? Eller noget helt andet – du bestemmer.

Du kan forberede dig inden mødet med Fem trin til et godt Åben Dialog-møde som sindslidende.

Hvad skal dine pårørende gøre?

Dine pårørende er inviteret med af tre årsager: For det første kender de dig og ved ofte, hvilke ressourcer du har. Derfor kan de byde ind med idéer og løsninger, der passer til dig. For det andet kan det være, du gerne vil have dine pårørende til at forstå din situation bedre og komme tættere på. For det tredje kan dine pårørende efter mødet støtte dig, og det kan de bedst, når de kender dine udfordringer og tanker.

Pårørende kan forberede sig til mødet med Fire trin til et godt Åben Dialog-møde som pårørende. 

Hvad kan du forvente af fagpersonerne?

Alle relevante fagpersoner er med på mødet, og de er der for at støtte dig. Du kan forvente, at fagpersonerne byder ind med både faglig viden og indsigt, der kan bringe dig videre. Desuden forpligter fagpersonerne sig til at støtte op om din plan efterfølgende og støtte dig i at nå dine mål.

Lyder Åben Dialog som noget for dig? Tag fat i din kontaktperson eller sagsbehandler, og han/hun guider dig videre.